Herdenkingsjaar

Keti Koti 2024 | Lezing van Katheen Ferrier

Datum 13 June 2024
Tijd 20:00 - 22:00
Locatie Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda
Toegang Gratis, wel aanmelden
Georganiseerd door
Kath

Deze lezing vindt plaats in het kader van de jaarlijkse viering van Keti Koti.

 

Kathleen Ferrier is de dochter van de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, Johan Ferrier.

Geboren in Paramaribo en opgegroeid in Suriname en Nederland, werkte zij na haar studie in Leiden in landen als Chili en Brazilië op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en diversiteit.

Zij kwam in 2002 in de Tweede Kamer voor het CDA, met o.a. internationale samenwerking in haar portefeuille. Bij de kabinetsformatie in 2010 werd zij bekend als ‘dissident’, toen zij met Ad Koppejan fel tegenstander was van de samenwerking met de PVV, die gedoogsteun zou verlenen aan het eerste kabinet Rutte.

Als voorzitter van de Unesco Commissie adviseerde zij Gemeente Amsterdam over het Slavernijmuseum. Momenteel is zij onder meer voorzitter van de ‘Stichting Martin Luther King lezing’, die een bijdrage levert aan een rechtvaardige samenleving.

Vanwege haar bijzondere levensverhaal, waarin onder meer de ontstaansgeschiedenis van Suriname, ontwikkelingssamenwerking en bestrijding van onrecht, de Nederlandse politiek en het slavernijmuseum samen komen, staat Kathleen garant voor een boeiende lezing.

De entree is vrij, vooraf aanmelden verdient onze voorkeur: secretaris@stichting21maart.nl

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven