Algemene activiteiten

Lezing Halleh Ghorashi: ‘Structurele bite van Diversiteit’

Datum 21 March 2024
Tijd 20:30 - 22:00
Locatie Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda
Google maps openen
Toegang Reserveren
Georganiseerd door
Lezing door Halleh Ghorashi op 21 maart 2024:  ‘Structurele bite van Diversiteit’

Diversiteit is een van de meest besproken onderwerpen geweest in de laatste twee decennia, zij het dat het begrip soms veel aandacht krijgt (wanneer het economisch goed gaat) en soms haast in vergetelheid raakt (in de tijden van crisis). 

Stichting 21 maart organiseert in het kader van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie haar jaarlijkse 21-maart lezing. We verwelkomen mw. Prof. H. Ghorashi.

In haar lezing bespreekt prof. Ghorashi enkele onderliggende aspecten van deze wisselende houding tegenover diversiteit. Door diversiteit in een historische context te plaatsen laat zij zien waarom diversiteitsinterventies in Nederland tot voor kort tandeloos waren. Vervolgens beargumenteert zij de noodzaak van een duurzame benadering van diversiteit en waarom inclusieve structuren nodig zijn. De BLM-beweging heeft deze noodzaak meer dan ooit op de agenda van samenleving en organisaties gezet. Ze beschrijft wat er nodig is om het diversiteitsvraagstuk een structurele bite te geven, zodat diversiteit in de samenleving een verschil kan maken. 

Heel graag verwelkomen we u om bij deze lezing aanwezig te zijn op donderdag 21 maart as, om 20.00 in de Agnietenkapel te Gouda. Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen. De lezing start om 20.00 uur.

Om een plekje te reserveren, stuur een mailtje naar secretaris@stichting21maart.nl.

 

Halleh Ghorashi 

(https://www.hallehghorashi.com/nl/) is sinds 2012 hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de afdeling Sociologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze is tevens Kroonlid van de SER en lid van KNAW en KHMW. Ze combineert inzichten vanuit antropologie, sociologie, vrouwenstudies, organisatiewetenschappen en filosofie en stelt een kritische benadering van diversiteit en inclusie voor. Daarnaast wijst ze op het belang van perspectieven van migranten en vluchtelingen. Kennis daarvan kan helpen bij het maken van meer inclusieve structuren. Haar werk is onderscheiden met tal van prijzen en erkenning. (bijv. Triomf 2008, VICI Research award 2018: https://engagedscholarshipnarrativesofchange.org/).

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven