Bestuurslid Regenboog Alliantie Gouda ontvangt onderscheiding

Scroll

Een regionale Jillis Bruggeman Opstekers 2023 onderscheiding ging dit jaar naar Mart van de Kamp, bestuurslid van de Regenboog Alliantie Gouda.

Van de Kamp ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid en voor zijn inzet voor de genderdiverse gemeenschap in Gouda. Onder andere in het Anti Discriminatie Platform, met de gemeente over het regenboogbeleid, en met sportorganisaties voor een veilig sportklimaat.

Ook regionaal en landelijk is Mart te vinden bij overlegsituaties om inclusie en acceptatie van genderdiverse personen te bevorderen. Vanuit grote persoonlijke betrokkenheid bij de strijd voor emancipatie en acceptatie van trans personen steekt hij zijn nek uit.

Zo maakt hij ook binnen de kerkelijke kring in verbinding en met sympathie verandering van houding en oordeel t.a.v. LHBTI+ personen bespreekbaar. Zo kwamen gesprekken met het reformatorisch onderwijs op gang en ontstond opening om omstreden thema’s rond genderoriëntatie en genderidentiteit aan de orde te stellen.

Ook werd van de Kamp geprezen voor het durven aankaarten van gesignaleerde discriminatie en intolerantie voor de genderdiverse gemeenschap.

 

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Word lid
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden