De mensenrechtenwandeling van Amnesty in Gouda lopen? Dat kan!

Amnesty Gouda • 5m
Scroll

Amnesty Gouda heeft een Mensenrechtenwandeling gemaakt die jij ook kan lopen. 

 

De wandeling loopt door de binnenstad van Gouda, met als begin- en eindpunt het Stadhuis op de Markt. In deze wandeling staan de vrijheid en mensenrechten van vroeger en nu centraal. Met de wandeling wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij het schavot aan de achterkant van het Stadhuis, waar in 1860 het laatste doodvonnis werd voltrokken en stil bij het feit dat Amnesty tegen de doodstraf is. Amnesty ging 1 april 2023 langs gebouwen met verhalen die verbonden zijn met mensenrechten toen en nu, zoals het recht op vrije meningsuiting, onderwijs, gelijke behandeling en vrijheid van godsdienst. Ook is er aandacht besteed aan de met Gouda verbonden vrijdenkers als Erasmus en Coornhert. Met als motto 'Mensenrechten zijn geen grap!', werd de wandeling in het bijzijn van wethouder Michel Klijmij-van der Laan voor het eerst gelopen.  

De Mensenrechtenwandeling kan je hieronder bekijken. Amnesty wenst iedereen die deze wandeling gaat lopen veel plezier toe! Papieren versies van de wandeling zijn op verzoek verkrijgbaar via secretariaat@gouda.amnesty.nl

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden